ISCRAT vzw
Cursus
Transfers maken en zeefdrukken olv Anima Roos

Aanvangsdatum : 09/06/2018

Transfers maken en zeefdrukken:

 

Zeefdruk is een veelzijdig drukproces dat kan gebruikt worden om te drukken op bijna alle materialen. Hoewel deze techniek vooral wordt aangewend in de publiciteitssector kan deze even goed op klei toegepast worden, zowel in lederharde toestand, op bisquit als geglazuurd werk. 

Zeefdruk is vooral interessant om te gebruiken als je decoraties wenst aan te brengen op leerharde klei of bisquit of foto’s wil overbrengen op geglazuurd keramisch werk via transfers.

Tijdens deze masterclass leer je de verschillende stappen in het keramische zeefdrukproces met een minimum aan installatiekosten. Met eenvoudige middelen leer je een foto of een tekening bewerken en overbrengen op een zeef, de keramische inkt prepareren, zeefdrukken en transfers maken. Stap voor stap vertrekkend van de basis (het aanbrengen van transfers) eindigend met een zelfgemaakte monochrome (1 kleur) gezeefdrukte transfer. 

Elke deelnemer zal deze technieken ook zelf kunnen toepassen. 

 

Mee te brengen:

Schort,schaar, cuttermes, keukenhanddoek, penselen, glasplaatje (min. 15 op 15 cm), 4 tal gebakken tassen of kommetjes in wit porselein (aardewerk of steengoed kan ook)  zelfgemaakt   of  kant en klaar gekocht. (Ikea, Blokker…). Foto of tekening die je wil overbrengen.

 

Programma transfers maken:

 

-aanmaken van 'opglazuurinkt' -beschilderen van de transferbladen (verscheidene technieken) -aanbrengen van industriële decals -aanbrengen van de covercoat op zelfgekleurde bladen -gebruik van zelfgemaakte decals

-bespreking stookcurve e.d.

-transfers maken met laserprinter -zeven bestrijken met lichtgevoelige emulsie -bespreken van de bak-resultaten -aanmaken van onderglazuurinkt ( eventueel smelttemp. aanpassen)

-cliché maken

-zeef belichten -zeefdrukken op transferpapier

-zeefdrukken op zijdepapier

-zeefdrukken op natte klei

-zeefdrukken met engobe -overzicht van materiaal en producten + leveranciers

 

Inbegrepen:

broodjeslunch en drank

10% kortingspasje geldig op aankopen in de winkel op de cursusdagen (met uitzondering van toestellen)

 

Indien er tijd rest worden ook andere grafische technieken besproken en toegepast zoals een print op natte klei of lederharde

 

Zaterdag 9/6 - 16/6 en 23/6/2018 van 10.00 tot 16.00 uur


Prijs : € 240.00
Inschrijven voor deze cursus

terug naar lijst