ISCRAT vzw
Cursus
De praktijk van het glazuren olv Leo Van der heyden
VOLZET

Aanvangsdatum : 15/02/2020

De praktijk van het glazuren

 

Tijdens deze basiscursus glazuren gaan we samen met Leo Van der heyden aan de slag met het aanmaken en aanbrengen van glazuren. Het is een doe-cursus waarbij je zelf een 3-tal eigen werkstukken gaat glazuren.

Je leert hoe je best een poederglazuur gaat aanmaken (hechtingsmiddel, zeef, wegen of meten, …) en hoe je deze kan aanbrengen, met een penseel, dompelen of gieten en hoe je best je werkstuk voorbereidt om het risico op glazuurfouten te vermijden.

Je kan natuurlijk ook met vloeibare kant en klare kwastglazuren werken.

 

Je leert ook waar je op moet letten om een zo goed mogelijk resultaat te bekomen en je krijgt heel wat praktische tips over hoe je best de onderkant van een potje glazuurvrij kan houden en welke hulpmiddelen er bestaan bij het bakken. (steuntjes, molochiet, …)

 

Ook wordt er gekeken naar het verschil tussen engobe, sinterengobe, raku-, aardewerk- en steengoedglazuren en welk glazuur het best geschikt is voor je werk.

 

Je kan ook samen met Leo enkele zelf geglazuurde werkjes bespreken waarbij je heel veel informatie opdoet en hoe je naar de toekomst een beter resultaat kan bekomen. Je leert dus ook van de ‘fouten’ van je medecursisten.

 

Tijdens de workshop werken we met een standaard transparant blinkend glazuur, geschikt voor temperaturen van 1020 tot 1250°Indien je een ander of gekleurd glazuur wenst te gebruiken, kan je dit zelf meebrengen of aankopen in de winkel.

 

Na deze cursus heb je heel wat praktische info over glazuren, zeker geschikt voor de beginnende keramist die praktische kennis wil opdoen.

 

Inbegrepen

Transparant blinkende glazuur

Alle benodigde materialen voor het glazuren

10% kortingspasje geldig op de cursusdag voor aankopen in de winkel (met uitzondering van toestellen)

 

Mee te brengen

Glazuurpenselen

Een 3-tal biscuit gebakken werkstukken die je wenst te glazuren (kleisoort noteren)

Een aantal geglazuurde werken die je wenst te bespreken

Werkschort

Stofmasker

Latex handschoenen

Indien gewenst eigen glazuur (of aan te kopen in de winkel)

Wie wil gieten: opvangkommetje, boetseerdraaischijfje, oude ovensteun, maatbeker met spitse tuit.

 

Zaterdag 15/2/2020 van 14.00 tot 16.30


Prijs : € 45.00
Cursus volzet Inschrijven op wachtlijst

terug naar lijst