skip to Main Content
Masterclass Fotorealistisch Schilderen Met Olieverf -Ria De Henau

Masterclass fotorealistisch schilderen met Olieverf -Ria De Henau

Masterclass fotorealistisch schilderen met Olieverf -Ria De Henau

Masterclass fotorealistisch schilderen met Olieverf -Ria De Henau

08/10/2022
10:00 - 16:00
Adres: Ter Mote 5, 9850 Nevele

Masterclass fotorealistisch schilderen met Olieverf -Ria De Henau

De masterclasses “Fotorealistisch schilderen met olieverf” is een intensieve lessenreeks, geïnspireerd op de technieken van de oude meesters. Dit met de mogelijkheden die voorhanden zijn in de 21ste eeuw en de visie en smaak van de moderne mens. Het is een complexe en trage techniek die geduld en veel oefening vraagt. Er wordt gewerkt met kleine groepjes (max. 8) om individuele begeleiding te optimaliseren. De Masterclasses worden gegeven door docente RIA DE HENAU www.riadehenau.com

Doelstelling :

Met deze masterclasses is het de bedoeling om deelnemers een dieper inzicht te geven op werken met olieverf. Dit zowel naar gebruik van materiaal als de analyses voor opbouw. Het is eveneens de bedoeling dat deelnemers door het verwerven van kennis en inzichten, ruimere mogelijkheden ontdekken voor eigen ontwikkeling die zelfs in het gebruik van andere materialen en technieken kunnen worden toegepast.

bv Gerard Richter die een perfect klassiek schilderij kan schilderen , maar dezelfde inzichten terug te vinden zijn in zijn abstract werk.

Doelgroep :

Deze lessenreeks is bestemd voor deelnemers met reeds enige ervaring in 1 of meerdere kunstdisciplines. Het is vooral van belang een goede tekenvaardigheid te hebben om deze complexe opleiding te kunnen volgen.

Inhoud van de masterclasses :

Deze masterclasses bevatten 4 reeksen van 36 uur per reeks verdeeld over meerdere lessen op ofwel vrijdagen ofwel zaterdagen. Telkens van 10u tot 16u30. Er wordt gewerkt met kleine groepen van max. 8 personen om een individuele begeleiding mogelijk te maken.

STARTERS = omvat in hoofdzaak techniek en materialenkennis, de basisopbouw van een schilderij en analyse. Het gebruik van Gesso, grisailles, glacis wordt stapsgewijs aangeleerd en verduidelijking rond historiek en functie …. Er wordt geschilderd aan eenvoudige opdrachten om alle aandacht te kunnen geven aan techniek en opbouw.

GEVORDERDEN = worden opdrachten gegeven waarbij deelnemers reeds zelf creatief aan de slag kunnen gaan met wel omlijnde opdrachten i.v.m. techniek. Bv Stoffen, pels … Hierbij kiezen deelnemers steeds meer hun eigen creaties. Telkens worden deelnemers begeleid in de technische uitdagingen die zich stellen. Naarmate de techniek begrepen en beheerst wordt, komt er steeds meer ruimte voor kunstenaarschap en eigenheid. Technieken voor : stoffen, dieren, glas, water, porselein, marmer, landschap, natuur, bloemen etc etc komen aan bod.

DATUM : deze les gaat twee maal door – je kan dit volgen ofwel op vrijdag 7 oktober 2022 ofwel op  zaterdag 8 oktober  2022 van 10u tot 16u

in de gebouwen van De Gouden Pluim (Colpaert -Van Leemputten), Ter mote 5 Nevele.

Over de middag is een broodjeslunch inbegrepen.

 

INSCHRIJVEN:

Inschrijving geldt vanaf overschrijving van 495 euro (inclusief 21% btw en huur ruimte + exclusief materiaal) met de vermelding van de masterclasses STARTERS of GEVORDERDEN op vrijdag of zaterdag
Rekeningnummer bvba RIA DE HENAU BE30 0682 2401 9911
Zodra de inschrijving definitief is ontvangt u verdere gegevens.

Via mail naar info@riadehenau.com

inbegrepen : broodjeslunch en syllabus

Stuur ons een e-mail

info@iscrat.be

Kom eens langs

Ter Mote 5, 9850 Nevele

Contactgegevens

Iscrat VZW
BE0457.888.894
Ter Mote 5, 9850 Nevele

Onze locatie

Stuur ons een bericht

Back To Top