skip to Main Content
Transfers / Carbon : Netty Janssens – Willems Keramiek – Wommelgem

Transfers / Carbon : Netty Janssens – Willems Keramiek – Wommelgem

Transfers / Carbon : Netty Janssens - Willems Keramiek - Wommelgem

Transfers / Carbon : Netty Janssens – Willems Keramiek – Wommelgem

18/11/2023
10:00 - 16:30
Adres: Nijverheidsstraat 72/unit 40, 2160 Wommelgem
Volzet
Categorie:

Transfers / Carbon : Netty Janssens – Willems Keramiek – Wommelgem

Volgende thema’s komen aan bod in deze workshop :

Maken en stempelen met inglazuur transfers in verschillende kleuren en voor ALLE temperaturen geschikt.

Maken van en werken met carbonprints.

Beide technieken zijn in alle kleuren te maken en voor alle temperaturen geschikt.

Voor de middag: We maken de carboninkt en maken van een biscuit gestookte tegel een carbontegel.  Daarna teken je op papier op een carbontegel en drukt je tekening direct af op de natte klei. Een hele fijne techniek, door iedereen toe te passen, in alle kleuren en voor alle temperaturen geschikt.

Deze techniek is te combineren met alle kleurpigmenten en een goudlustertransfer.

Een heerlijke techniek waarin je je helemaal kunt verliezen!

 

Na de lunch maken we inglazuurverf en gaan we inglazuurtransfers maken voor alle temperaturen geschikt en geheel voedselveilig, dus ook voor gebruikskeramiek.

Het is compleet nieuwe cursus. Heb je al ooit een les transfers gedaan, dit is iets heel anders! nieuwe informatie en technieken, onafhankelijk van stooktemperatuur!, een techniek, nog niet eerder toegepast. Na deze les ben je helemaal up-to-date voor wat betreft transfers en drukken van tekeningen.

Het grote voordeel van de inglazuurtransfers is dat je ze bij alle temperaturen kunt inbranden. Een aparte ovenstook is dus niet nodig en het nog grote voordeel, gestookte inglazuurtransfers zijn voedselveilig, geschikt voor gebruikskeramiek!

 

 

 

 

 

 

Over Netty :

Auteur, onderzoeker, productontwikkelaar en keramiste Netty Janssens houdt zich al meer dan 35 jaar bezig met het maken van driedimensionale vrije objecten en met kl

euronderzoek. Tevens ontwikkelt ze nieuwe keramische technieken en materialen. De opgebouwde kennis en ervaring zijn gebundeld in haar inmiddels internationaal bekende handboeken: Klei, kleurpigment & meer… en Klei, druktechnieken & meer…

Naast haar omvangrijke keramische oeuvre, is zij ook bekend van symposia en workshops in binnen- en buitenland, haar internationale docentschappen op keramiekopleidingen én door talloze artikelen in verschillende tijdschriften.

Keramiek en kleur zijn haar passie. Wat Netty Janssens wil, is maximale vrijheid in klei, kleur, temperatuur en toepassing; zich niet laten inperken door stooktemperaturen.

 

Wat moet u zelf meebrengen:

Een aantekenmap, pen met goede (harde punt) geen floating ball of stift of rollerball, gewoon een “ouderwetse” balpoint, eventueel fototoestel. Indien gewenst wat foto’s van uw werk (om eventuele problemen te bespreken).

1 of 2 biscuit tegels, glad van oppervlak, eventueel vooraf in de winkel te koop! Je kunt dan meteen je eigen carbontegels mee naar huis nemen

Voorbereidingen thuis te maken :

Voor de transfers:

Heb je nog nooit met transfers gewerkt, dan is het handig een geglazuurd werk of geglazuurde tegel(s) mee te nemen om te oefenen hoe je transfers opbrengt

Voor de carbonprints:

Carbonprints breng je op de natte klei aan. Breng wat tegels in natte klei.

Wil je thuis meteen carbonprints maken, koop dan in de winkel voor de cursus een of twee biscuit tegels. Je kunt dan later je carbontegel kant en klaar mee naar huis nemen.

Voor de laserprints:

Wil je thuis meteen aan de slag met laserprints uit eigen printer of van de copyshop, dan kun je een ontwerp (tekening of foto) afdrukken op speciaal lasertransferpapier wat je in de winkel kunt kopen.  Het is speciaal papier voor deze printers en heeft al een afdeklaag. Er is GEEN risico voor je printer.  Let op, zet je ontwerp in een goed zwart-wit contrast en GEEN spiegelbeeld.

Maximaal formaat papier voor lasertransfers:

Je kunt een heel vel A4 vol zetten met diverse afbeeldingen. Hou wel rekening met een rand van ruim 1 cm waar geen afbeelding staat, hier drukt de printer niet af!

Gereedschap :

Neem je eigen kleimesje/gereedschappen/penselen en schaar mee, eigen gereedschap werkt vaak het prettigst!

Je kleischort

Inbegrepen in de workshop :

  • broodjeslunch, koffie, thee, frisdrank en/of water
  • alle materialen en gereedschappen en een uitgebreide kleurrijke syllabus. Alle recepten zijn maatlepelrecepten, afwegen is niet nodig, en ze staan in de syllabus.
  • kortingpasje van 10% op uw aankopen op de dag van de workshop (niet op toestellen)

 

Opgelet : deze workshop gaat door bij Willems Keramik in Wommelgem

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.

Stuur ons een e-mail

info@iscrat.be

Kom eens langs

Ter Mote 5, 9850 Nevele

Contactgegevens

Iscrat VZW
BE0457.888.894
Ter Mote 5, 9850 Nevele

Onze locatie

Stuur ons een bericht

Back To Top