skip to Main Content
Werken Met Kleur – Netty Janssens – Willems Keramiek – Wommelgem

Werken met Kleur – Netty Janssens – Willems Keramiek – Wommelgem

Werken met Kleur - Netty Janssens - Willems Keramiek - Wommelgem

Werken met Kleur – Netty Janssens – Willems Keramiek – Wommelgem

27/01/2024
10:00 - 16:30
Adres: Nijverheidsstraat 72/unit 40, 2160 Wommelgem
Volzet
Categorie:

Werken met Kleur – Netty Janssens – Willems Keramiek – Wommelgem

Over Netty :

Auteur, onderzoeker, productontwikkelaar en keramiste Netty Janssens houdt zich al meer dan 35 jaar bezig met het maken van driedimensionale vrije objecten en met kleuronderzoek. Tevens ontwikkelt ze nieuwe keramische technieken en materialen. De opgebouwde kennis en ervaring zijn gebundeld in haar inmiddels internationaal bekende handboeken: Klei, kleurpigment & meer… en Klei, druktechnieken & meer…

Naast haar omvangrijke keramische oeuvre, is zij ook bekend van symposia en workshops in binnen- en buitenland, haar internationale docentschappen op keramiekopleidingen én door talloze artikelen in verschillende tijdschriften.

Keramiek en kleur zijn haar passie. Wat Netty Janssens wil, is maximale vrijheid in klei, kleur, temperatuur en toepassing; zich niet laten inperken door stooktemperaturen.

Een echte “doe-dag” waar je de hele dag werkt aan verschillende decoratietechnieken op je eigen werk.

Maak je eigen keramische KRIJTJES, SLIB en KERPA in kleur. Glazuur je werk streeploos en veegvast met de kwast. Schilder op je (ongebakken) glazuurlaag met Keramische verf.

Voor alle temperaturen tot 1250-1300°C. Een echte “doe-dag” waar je de hele dag werkt aan verschillende decoratietechnieken op je eigen werk. Abstract, decoratief of grafisch.

Deze workshop is speciaal voor die keramisten die alles willen weten over kleurrijk decoreren en glazuren op een eenvoudige manier. Deze inmiddels succesvolle techniek is door iedereen makkelijk aan te leren. We werken uitsluitend met de kwast en penseel, een spuitcabine is niet nodig!

De recepten, (krijtjes, slib, KERPA voor zeer hechtend slib en het vullen van tekenflesjes, glazuur en keramische verf) worden gemaakt op basis van maatlepelrecepten. Afwegen is niet nodig. Alle technieken zijn bij elkaar te gebruiken, alle kleuren onderling te mengen.

We passen de “omgekeerde glazuurtechniek” toe. Eerst glazuren en daarna meteen op het gedroogde glazuur decoreren. Hierdoor heb je altijd zicht op je decoratie en werk en hoef je achteraf niet moeilijk meer te doen om te glazuren, het zit namelijk al onder je decoratie. Tijdens het stoken zakt je decoratie onder het glazuur. Deze techniek geeft je ongelooflijk vele nieuwe mogelijkheden om diepte in je werk te creëren. Daar het geschikt is voor alle temperaturen en we gebruik maken van de nieuwste (veilige) producten en dus hoog stoken is alles VOEDSELVEILIG, dus uitstekend geschikt voor gebruikskeramiek. Er is uitleg over de materialen vooraf, en tijdens het werken onder individuele begeleiding.

Alle benodigde materialen en informatiestencils zijn bij de workshop inbegrepen. We gaan heel de dag spelen met kleur, decoreren en technieken toepassen die diepte geven aan ons werk. Tevens maken we proefplaatjes met kleur, voor naslagwerk in je eigen atelier. Doordat de deelnemers divers werken, leren we ook veel van elkaar en krijgen we een goed overzicht van hoeveel mogelijkheden we met deze techniek hebben. Het gemaakte werk kan makkelijk mee naar huis genomen worden. De decoratie /kleur is veegvast en geeft niet af.

Voorbereiding thuis: 

  • Maak 3 tegels klei, ongebakken, lederhard
  • Maak 5 tegels, biscuit stoken, liefst op 1020°C.
  • fotomapje of klein werk met “ problemen”. Wil je wat bespreken over je werk, neem foto’s mee of klein werk als voorbeeld.

Meenemen:

  • je eigen tegels, verpak het goed! Een jam/pindakaas potje of plastic potje met deksel. Voorbeeldwerk/ foto’s voor oplossen problemen.
  • eigen penselen, daar werk je misschien het fijnste mee.
  • eigen gereedschappen, fototoestel, aantekenmap
  • plankje en (bubbelplastic/keukenrol) om je werk in te pakken en te vervoeren.

Inbegrepen

  • alle gebruikte materiaal tijdens de cursus
  • broodjeslunch, koffie, thee, water en/of frisdrank
  • 10% kortingskaart geldig op aankopen op de cursusdag met uitzondering van toestellen

 

OPGELET : deze workshop gaat door bij Willems Keramiek in Wommelgem

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.

Stuur ons een e-mail

info@iscrat.be

Kom eens langs

Ter Mote 5, 9850 Nevele

Contactgegevens

Iscrat VZW
BE0457.888.894
Ter Mote 5, 9850 Nevele

Onze locatie

Stuur ons een bericht

Back To Top