skip to Main Content
Werken Met Platen – Netty Janssens – WOMMELGEM

Werken met platen – Netty Janssens – WOMMELGEM

Werken met platen - Netty Janssens - WOMMELGEM

Werken met platen – Netty Janssens – WOMMELGEM

16/11/2024
10:00 - 16:30
Adres: Nijverheidsstraat 72/unit 40, 2160 Wommelgem
Prijs: €99,00
Categorie:

Werken met platen – Netty Janssens – WOMMELGEM

Over Netty :

Auteur, onderzoeker, productontwikkelaar en keramiste Netty Janssens houdt zich al meer dan 35 jaar bezig met het maken van driedimensionale vrije objecten en met kleuronderzoek. Tevens ontwikkelt ze nieuwe keramische technieken en materialen. De opgebouwde kennis en ervaring zijn gebundeld in haar inmiddels internationaal bekende handboeken: Klei, kleurpigment & meer… en Klei, druktechnieken & meer…

Naast haar omvangrijke keramische oeuvre, is zij ook bekend van symposia en workshops in binnen- en buitenland, haar internationale docentschappen op keramiekopleidingen én door talloze artikelen in verschillende tijdschriften.

Keramiek en kleur zijn haar passie. Wat Netty Janssens wil, is maximale vrijheid in klei, kleur, temperatuur en toepassing; zich niet laten inperken door stooktemperaturen.

 

Deze workshop is speciaal bedoeld voor die keramisten die graag alles willen weten over het werken met platen klei. Hoe maak je platen die niet kromtrekken en niet scheuren. Hoe zet je een werk goed in elkaar en vooral hoe maak je mooie strakke naden en hoeken.

We werken met vochtige platen klei die meteen reliëf en kleur krijgen. Daarna gaan we de platen monteren of gaan we met stukken en repen bouwen. Ook het werken met mallen is zeer geschikt voor deze techniek. Je hebt enorm veel vrijheid en er is geen limiet aan de afmeting van je werk, wel aan de afmeting van je oven. Maar….stapelen kan ook.

Als je werk droog is en in de oven gaat voor de (biscuit)stook is je werk al helemaal gedecoreerd en gekleurd.

Werken met platen klei is bouwen en monteren, geschikt voor vrije vormen, beelden, gebruiksvoorwerpen, wandplaten, noem maar op!

Door goede voorbereiding en gereedschap is het voor iedereen mogelijk met weinig moeite en kracht, prachtige platen te maken op iedere gewenste dikte.

Tijdens deze workshop zal de techniek van het maken van platen haarfijn onder de loep worden genomen en wordt er direct gewerkt met verschillende decoratietechnieken om de platen te decoreren in kleur en print. Ook reliëf zal niet ontbreken. We maken zelf stempels die verbluffende resultaten geven.

Al het gemaakte materiaal kun je mee naar huis nemen om verder in je atelier te gebruiken.

Na een korte uitleg is het heel veel zelf werken met platen klei, stempels en kleur, bouwen en monteren. Na de workshop heb je een nieuwe manier van werken geleerd en een vernieuwend werkstuk gemaakt. Iedere deelnemer krijgt individuele begeleiding bij zijn/haar werk.

 

Alle benodigde materialen en informatiestencils zijn bij de workshop inbegrepen.

Het gedecoreerde en gemonteerde werk kan makkelijk worden vervoerd, door de constructie is het werk stevig en de decoratie geeft niet of nauwelijks af.

 

Voorbereiding thuis:

Het maken van een of meerdere platen klei, dikte ongeveer 3 tot 4 mm. Hou je platen vochtig, dus nog niet leerhard laten worden. Liefst ook een paar tegels om technieken uit te proberen. Iedere soort of kleikleur mag gebruikt worden. Neem vooral de klei die je normaal ook gebruikt.

Dit breng je zelf mee:

– je plaat of platen klei (opgelet : goed verpakken, de platen moeten nog vochtig zijn)

– een werkplankje, om ook het werk weer mee naar huis te vervoeren, en wat kleine plankjes ( ongeveer 20 en 30 cm lang en 5 cm hoog)

– eigen gereedschappen, kwasten, eventueel fototoestel, aantekenmap/pen

Dit is inbegrepen:

– alle benodigdheden tijdens de workshop

– broodjeslunch, koffie, thee, water en/of frisdrank tijdens de workshop

– een kortingpasje van 10% geldig op uw aankopen de dag van de workshop (niet geldig op toestellen)

 

OPGELET : deze workshop gaat door in onze vestiging WILLEMS KERAMIEK in WOMMELGEM

Reserveringen

€99,00

Online betaling

Stuur ons een e-mail

info@iscrat.be

Kom eens langs

Ter Mote 5, 9850 Nevele

Contactgegevens

Iscrat VZW
BE0457.888.894
Ter Mote 5, 9850 Nevele

Onze locatie

Stuur ons een bericht

Back To Top